Vacatures

Terre des Hommes Groningen zoekt voor het bestuur een secretaris

Terre des Hommes is een internationale organisatie en stelt zich ten doel uitbuiting van kinderen wereldwijd te stoppen.

In de winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat worden 1e klas 2e hands spullen en kleding verkocht. De winkel wordt gerund door ongeveer 30 vrijwilligers, onder wie de winkelcoördinator. De vrijwilligers vormen een divers gezelschap qua leeftijd, achtergrond en nationaliteit. De winst gaat naar projecten van Terre des Hommes in Afrika en Azië die zijn opgezet om kinderarbeid en sexuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan.

Het bestuur van Terre des Hommes Groningen bestaat uit een voorzitter, penningmeester en PR functionaris. Het secretariaat is vacant sinds de vorige secretaris afgelopen zomer naar het westen van het land is verhuisd om haar studie Rechten in Rotterdam voort te zetten.
Het bestuur, eveneens vrijwilligers, vormt een brug tussen de winkel en het hoofdkantoor van Terre des Hommes in Den Haag. Jaarlijks wordt ongeveer 7 keer vergaderd. De winkelcoördinator is bij deze vergaderingen aanwezig. Per jaar wordt 2 keer een bijeenkomst met alle vrijwilligers georganiseerd en een vrijwilligersuitje.

We zoeken iemand die zich betrokken voelt met de doelstelling van Terre des Hommes en bekend is met vrijwilligersorganisaties.
De huidige bestuursleden zijn rond de vijftig jaar en 60plus. Daarom zoeken we bij voorkeur naar iemand die de jongere generatie vertegenwoordigt.

Voor meer informatie kunt u bellen met de voorzitter van het bestuur, Co Stehouwer 0653163224.

Winkelmedewerkers

In de winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat worden 1e klas 2e hands spullen en kleding verkocht. De winkel wordt gerund door ongeveer 30 vrijwilligers. Samen met je collega’s zorg je er voor dat onze winkel er mooi en netjes uitziet. Je sorteert spullen die mensen aan ons doneren, maakt ze schoon, prijst ze en verkoopt ze. Zo help je geld in te zamelen voor Terre des Hommes.

Als je bent ingewerkt in de winkel, dan kun je kiezen in welke productgroep je wilt werken, bijvoorbeeld kleding, boeken, speelgoed, huishoudelijk, elektronica en meer. Je bent dan samen met je groep verantwoordelijk voor dit product in de winkel.

Vaardigheden en kwaliteiten

We zoeken mensen die het leuk vinden om onze winkel te werken. Je bent vriendelijk en collegiaal. Je spreekt Nederlands, of je bent dit aan het leren.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Werken voor Terre des Hommes doe je in een gezellig en gevarieerd team van vrijwilligers voor een goed doel: Terre de Hommes werkt aan een wereld waarin alle kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Wij gaan net zo lang door tot dit bereikt is. Kijk voor meer informatie op onze website www.terredeshommes.nl

Aanvullende opmerkingen

Ontvang je een bijstandsuitkering en woon je in de gemeente Groningen? Dan kun je bij Terre des Hommes een participatiebaan krijgen. Je werkt dan minimaal 16 uren per week in de winkel, je hebt geen sollicitatieplicht en je ontvangt €100,- per maand bovenop je uitkering.

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Neem dan contact op met  Mieke via 050-5770112 of stuur een e-mail naar tdhgroningen@gmail.com