1 maart feestelijke heropening

Op 1 maart 2013 heeft de  feestelijke heropening van de winkel plaatsgevonden!

‘Met een nieuwe inrichting en een aangevuld assortiment gaat de goede doelen winkel van Terre des Hommes vanaf 1 maart weer fris het voorjaar in.
“De kerstspulleninzamelactie heeft meer opgeleverd dan alleen ongewenste kerstcadeautjes,” vertelt Arien Romijn, winkelcoördinator en vrijwilligster van Terre des Hommes Groningen.

“Er is zoveel binnengebracht aan leuke kleding, speelgoed, boeken en curiosa, dat we te weinig plek hebben om het uit te stallen en dus iets moesten verzinnen om alles een plek in de winkel te geven.”
De inbrengwinkel staat al de hele maand februari in het teken van opruiming en uitverkoop om daarmee de winkel aan de Floresstraat zoveel mogelijk leeg te krijgen en plaats te maken voor de “nieuwe” artikelen.
Feestelijke heropening 1 maart na grote voorjaarschoonmaak
De grote aanwas van spullen bleek een mooie aanleiding om een uitverkoop en voorjaarsschoonmaakactie op te starten. De vrijwilligers zijn druk bezig met het uitzoeken, controleren en prijzen van deze spullen. Iedere dag komen er mensen met gebruikte, maar nog steeds bruikbare goederen. Heel welkom. Want alles draait om de inbreng en verkoop van deze spullen, zodat ze weer een goede bestemming krijgen en het geld ten goede komt van kinderhulpprojecten die Terre des Hommes wereldwijd ondersteunt. Deze zaterdag is de laatste dag van de uitverkoop. Daarna zijn ze een paar dagen dicht voor het schoonmaken en het herinrichten van de winkel. De klusjesman maakt overuren om de mooie etalagetafels op tijd af te krijgen voor de feestelijke heropening op vrijdag 1 maart. Alle klanten worden die dag getrakteerd op koffie, thee en door de vrijwilligers gebakken lekkernijen.