Overzicht van onze projecten

Overzicht van onze projecten

Bescherming van kwetsbare kinderen in Prey Veng provincie, Cambodja

Ervoor zorgen dat kinderuitbuiting zoals misbruik in de arme Prey Veng provincie in Cambodja stopt. Dat is het doel van dit project. Via voorlichting, onderwijsondersteuning en kleine leningen aan ouders zorgen we ervoor dat kinderen minder kwetsbaar zijn.

Bestrijding van Kinderhandel in Zamboanga City

Ze zijn als koopwaar verhandeld, de kinderen die we in het opvangcentrum in Zamboanga, in de Filippijnen helpen. Slachtoffers van kinderhandel bieden we hier een veilig onderkomen, therapie en onderwijs. Maar is natuurlijk ook aandacht voor preventie.

Een betere toekomst voor kinderarbeiders in Dhaka, Bangladesh

Babul (12) behoort tot de jongens die in een koperfabriek in Dhaka werken. De temperaturen in de fabriek lopen zeer hoog op en de kans op ongelukken is groot. Dankzij Terre des Hommes gaat Babul nu naar school. Ook verbeteren we de veiligheid en de werkomstandigheid in de fabriek.

Gelijke rechten voor vrouwen en kinderen in Oeganda

In het Iganga-district geven we aan 5.500 kinderen voorlichting over hun rechten. Ook bieden we onderwijs en juridische bijstand aan kinderen met HIV/aids en hun families.

Terres des Hommes steunt deze vier projecten, maar ook nog vele anderen.
Kies een project en stop kinderuitbuiting! Ook u kunt via de landelijke website van Terres des hommes doneren op 1 van deze projecten, tevens vindt u hier veel meer informatie over de vele projecten. Natuurlijk kunt u ook gewoon bij ons in de winkel in Groningen vele leuke tweedehands artikelen kopen en dan steunt u direct ons eigen gekozen project. Wilt u hier meer over weten? Onze vrijwilligers willen u dit graag aan u vertellen.