Klanten Terre des Hommes kiezen goed doel

Klanten Terre des Hommes kiezen goed doel

Groningen, 3 april 2015

Klanten Terre des Hommes kiezen goed doel

Help mee om kinderuitbuiting te stoppen

Vanaf dinsdag 7 april kunnen klanten in de winkel van Terre des Hommes kiezen uit 3 van de 300 projecten waar Terre des Hommes actief is. Gedurende 10 jaar hebben de ruim 40 vrijwilligers die in Groningen werkzaam zijn, jaarlijks een nieuw goed doel van Terre des Hommes gekozen. Dit jaar vraagt de Terre des Hommes winkel in Groningen aan de klanten om een project te kiezen. De winkel staat garant voor een bedrag van € 25.000.

Eén van de drie winkelcoördinatoren Arien vertelt: ‘we krijgen mooie tweedehands goederen binnen die we mogen verkopen voor het goede doel. Wat gebeurt er met dat geld? Dat willen we de klanten laten zien. We willen ze meer betrekken bij de projecten van Terre des Hommes, door hen de mogelijkheid te geven te kiezen uit drie van de ruim 300 verschillende projecten waar Terre des Hommes actief is. De klanten krijgen een keuzeformulier met een project op de Filippijnen, in Indonesie en in India. Zij kunnen het project kiezen dat het dichts bij hun hart ligt. Het project met de meeste stemmen wordt gekozen.We houden hen vervolgens op de hoogte door foto’s van het project, en een financiële barometer, in de winkel te laten zien.

Terre des Hommes stopt kinderuitbuiting
Met de opbrengst van de verkoop in de winkel kunnen veel kinderen in uitbuitingssituaties geholpen worden! Zo zijn er projecten van Terre des Hommes waar scholen gebouwd worden, leraren worden opgeleid en kinderen onderwijs kunnen volgen. Ook worden er opvangcentra opgericht voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en worden kinderen weer met hun gezin herenigd. Daarnaast maakt Terre des Hommes zich ook sterk om voorlichting te geven over hygiëne en natuurgeweld. Allemaal belangrijke onderwerpen om kinderen een beter leven te geven!

Help Terre des Hommes deze kinderen te helpen. Kom naar de winkel en breng uw stem uit op één van de drie projecten. Kijk voor meer informatie over de winkel op www.tdhgroningen.nl en www.facebook.com/tdhgroningen. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Hieronder kunt u de drie projecten downloaden en bekijken

Filippijnen: Leven in de schaduw van een paradijs

Indonesie: Uitbuiting aan banden in Bandung

India: Van hand ophouden naar hand opsteken